.

Prilagamo vam tudi uradno mnenje odvetniške pisarne o »grožnjah« PZS klubom, ki so člani PZS o grobih kršitvah pravilnikov PZS ob morebitnem nastopu na našem DP. Umetniško združenje ni bilo ustanovljeno z namenom diskreditacije ali rušenja športnega tekmovalnega sistema, ki je vzpostavljen znotraj nacionalne panožne zveze – Plesne zveze Slovenije, zato udeležba na DP UPZS z moralnega vidika ni prav nič sporna. Dejstvo je, da rezultati pridobljeni na državnem prvenstvu UPZS v športnem smislu ne prinašajo nobenih bonitet, ki jih sicer prinaša registracija in udeležba na tekmovanjih Plesne zveze Slovenije (status športnika, sofinanciranje tekmovalnih programov na lokalni ravni…….). Namen državnega prvenstva UPZS je predvsem, da ponudimo alternativo, ki ponuja drugačen vidik tekmovanja in povsem drugačen tekmovalni sistem, ki predvsem ceni in daje prednost umetniškim vrednotam vsake plesne discipline. Če PZS na eni strani predstavlja šport, UPZS na drugi strani predstavlja umetnost in v bodoče se bomo osredotočili na pridobivanje statusa umetnika za najboljše plesalce in trenerje ter koreografe klubov, ki bodo člani UPZ.

 

V času državnega prvenstva bomo organizirali tudi seminar 1. stopnje za naziv trener/koreograf in za plesnega sodnika za pridobitev WADF certifikata. Predavatelja bosta predsednik WADF gospod Nils Hakan Crlson iz Švedske za sodnike in podpredsednica WADF gospa Gordana Oreščanin iz Srbije za trenerje/koreografe. Podrobnosti o seminarjih boste prejeli po prijavi.

 

SEMINAR ZA NACIONALNEGA PLESNEGA SODNIKA

V prostorih PK Lukec Brežice v petek 04.06. ob 18:00 uri. Kotizacija za člane kubov, ki so članice UPZS, je 150,00 EUR. Ob prijavi predložite svoj CV.

 

SEMINAR ZA TRENERJE/KOREOGRAFE

V prostorih PK Lukec Brežice v nedeljo 06.06. 2021 ob 10:00 uri. Kotizacija za člane kubov ki, so članice UPZS, 100,00 EUR. Ob prijavi predložite svoj CV.

 

Prvenstvo bo izvedeno v primeru dovolj prijav (zaradi pokrivanja nastalih osnovni stroškov za izvedbo) le v živo ob pogojih, ki jih zahteva NIJZ in v skladu z aktualnim odlokom o začasnem delovanju športnih programov. Za vsa vprašanja smo vam vedno na voljo.

 

Odvetniško mnenje najdete na spodnji povezavi:

Mnenje odvetniške pisarne

 

 

Kontakt

Umetniško plesno združenje Slovenije

Dečno selo 32

8253 Artiče

  040 663 059

  info@upzs.si

© 2022 Umetniško plesno združenje Slovenije. Vse pravice pridržane.